Що таке інтра? Познайомтеся з новим додатком для шифрування Android від Google

Intra – це додаток, який нещодавно запустив Jigsaw, підрозділ материнської компанії Google Alphabet, щоб захистити своїх користувачів від цензури, що застосовується державою. Основна мета Intra – запобігти атакам за допомогою маніпуляцій DNS.

Що таке інтра?

Що таке інтра?

Іншими словами, щоразу, коли ви відвідуєте веб-сайт, веб-адреса перетворюється на більш складну IP-адресу.

Це полегшує будь-якому утискаючому уряду перехоплювати запити на веб-адреси та згодом вбивати їх, зупиняючи завантаження сайтів або перенаправлення їх на підроблені сайти.

Як працює Intra?

Intra передає весь трафік додатків і запити перегляду через зашифроване з’єднання на надійний сервер доменних імен. Це гарантує, що ви можете користуватися додатком без будь-якого втручання. Все, що потрібно, це завантажити додаток і включити його. Це насправді так просто!

Як встановити Intra на своєму пристрої Android?

Щоб налаштувати Intra на будь-який смартфон або планшет Android, просто виконайте наступні дії:

  1. На своєму мобільному телефоні перейдіть до Google Play Store.
  2. Пошук Intra.
  3. Клацніть на додаток Intra.
  4. Звідти натисніть «Встановити».
  5. Дочекайтеся завершення процесу завантаження та встановлення.
  6. Запустіть додаток Intra на своєму пристрої.

Особливості Intra

Intra використовує сервери DNS Google за замовчуванням. Однак користувачі також можуть виконувати свої запити на перегляд через Cloudflare, на якому розміщений власний захищений DNS-сервер.

Google створив відносини довіри з Cloudflare. Внутрішнє використання DNS від Google підпадає під власну політику конфіденційності. Cloudflare теж має власну політику конфіденційності.

Сумісність

Додаток сумісний з Android Pie. Однак, Jigsaw запускає додаток і для країн третього світу, де оновлення до більш старого пристрою стає майже неможливим, щоб вони могли скористатися функціями безпеки, які пропонує Intra.

Підрозділ “Алфавіт” Jigsaw зосереджується на запобіганні цензурі, загрозах в Інтернеті, а також протидії екстремізму насильницького характеру. Інкубатор програми розроблений для розширення можливостей вільного вираження думок та мовлення за допомогою сервісів та інструментів, які роблять віртуальний простір безпечнішим для цілей з високим рівнем ризику.

Проектний щит

Jigsaw також повинен зараховувати деякі інші програми для протидії антицензурі, і які включають Project Shield. Це захищає сайт від поширених атак на відмову в обслуговуванні. Потім з’являється віртуальна приватна мережа під назвою «Контур» для активістів та репортерів, яка передає дані через захищений канал.

Коли ви отримуєте доступ до мобільного додатку, щоб вийти в Інтернет, декілька технічних шарів передачі негайно фіксуються на місці, щоб підтвердити, що ви насправді отримуєте дані з місця, звідки він має надходити..

Щоразу, коли веб-сайт завантажується у веб-браузері, ця програма підключається до DNS-сервера. Це вказує користувача на потрібне місце призначення, коли вводиться wikipedia.org або facebook.com.

Історія внутрішнього успіху

З часу свого запуску Intra зафіксувала помітний успіх у певних частинах планети, де моніторинг та / або обмеження доступу до Інтернету. Наприклад, уряд Венесуели нібито використовує маніпуляції з DNS, які заважають громадянам отримувати доступ до соціальних мереж та новинних сайтів.

Уряди таких країн зазвичай беруть під контроль свої регіональні сервери DNS, закриваючи їх, щоб не допустити доступу до веб-сайтів за межами їхніх національних кордонів. Друга альтернатива – маніпулювати даними сервера та перенаправляти громадянина, який намагається переглядати заборонений сайт в іншому місці.

Intra успішно зуміла обійти урядову цензуру. Він також дозволив журналістам отримувати важливу інформацію з цих країн, яка має величезне міжнародне значення, особливо у сфері порушень прав людини та порушення протоколів ООН.

Google DNS

Якщо ввімкнути Intra на своєму планшетному ПК або телефоні, він безпосередньо з’єднується з власними DNS-серверами Google у всьому світі через VPN.

Цей конкретний зв’язок VPN – це повністю зашифрований тунель і не дозволяє комусь із зовнішнього моніторингу вашого зв’язку бачити, які веб-сайти ви відвідуєте. Все, що їм видно, це ваш зв’язок із безкоштовним сервером DNS Google.

Якщо ви віддаєте перевагу використовувати інший DNS-сервер, попередньо встановлений Intra дозволяє вам підключитися до CloudFlare. Крім цього, ви також можете ввести дані про ваш додатковий вибір вручну. Ваша конфіденційність, згідно з повідомленнями Intra, “абсолютно забезпечена”. Він стверджує, що навіть не відстежує будь-які веб-сайти, які ви відвідуєте, або додатки, які ви використовуєте.

Intra безпечний у використанні?

Однак спостерігачі галузі вважають, що ця прихильність до конфіденційності може бути не настільки сильною, як пропонована платними VPN-послугами, такими як ExpressVPN. Але це, безумовно, краще, ніж доступні безкоштовні варіанти.

Останні часто рекламують VPN-сервіси, але насправді пропонують лише проксі, які можуть бути не обов’язково зашифровані. Більше того, вони також ведуть журнали своїх користувачів, які підключаються до їх серверів.

Насправді Intra дещо схожа на мережу Tor, яка забезпечує версію Firefox для Android. Це називається Orfox, який має можливість підключатися до мережі ToR при використанні спільно з браузером під назвою Orbot. Версія Windows Orbot насправді є автономною і позбавляє від необхідності безперебійного запуску додаткового додатка.

Tor працює на принципах платної послуги VPN, за винятком того, що її серверна мережа надається добровільно. Це, у свою чергу, робить мережу абсолютно безкоштовною для використання, але не оптимізує її за швидкістю. Швидше, це анонімність оптимізована.

Режим мосту

Навіть незважаючи на те, що пригнічуючий режим може ідентифікувати IP-адреси будь-яких серверів, що підключають вас до Tor, у вас є можливість використовувати “режим мосту”. Це дозволяє вам отримати доступ до окремої серверної мережі, яка підключається до цих серверів, направляючи вас до місця призначення через Tor.