Що таке перевірка конфіденційності Facebook?

Найпопулярніша у світі мережа соціальних мереж Facebook продовжує виникати проблеми через те, як вона обробляє дані користувачів. Від скандалу даних Cambridge Analytica до шпигунських програм під виглядом VPN під назвою Onavo Protect, Facebook за останні кілька місяців опинився під обстрілом з кількох причин. Хоча Facebook не втратив багатьох користувачів через свою популярність, користувачі стали більш обізнаними та почали вживати заходів безпеки для збереження своїх даних у безпеці.


Що таке перевірка конфіденційності Facebook?

Що таке перевірка конфіденційності Facebook?

Facebook та конфіденційність

Найдовше в Facebook не було жодної окремої функції, за допомогою якої можна було легко отримати доступ до налаштувань конфіденційності. Але коли технологічні компанії почали усвідомлювати важливість надання користувачам засобів для перевірки їхніх налаштувань конфіденційності, з’явилася низка різних функцій.

З 2014 року у Facebook є корисна функція під назвою перевірка конфіденційності. Хоча ця функція є приємною, вона доступна не на кожному пристрої. Ви не можете вибрати цю функцію.

Якщо ви матимете його у своєму профілі за замовчуванням, вам пощастить. Якщо цього не потрібно, вам доведеться вручну перевіряти кожен параметр конфіденційності. Давайте подивимось, про що ця функція.

Що таке перевірка конфіденційності Facebook?

На деяких акаунтах у Facebook відвідує доброзичливого синього динозавра. Цей маленький хлопець – талісман безпеки та конфіденційності Facebook, і його завдання – інформувати користувачів про функцію перевірки конфіденційності сайту..

Ця функція дозволяє дізнатися про стан конфіденційності та безпеки облікового запису. Ця функція була розроблена після того, як технічні компанії почали робити приватність та основні параметри безпеки легко доступними для користувачів.

Ця функція не є ручною, тому її неможливо активувати самостійно. Якщо ви отримаєте сповіщення від Facebook, ви можете отримати доступ до цієї функції та зробити її частиною свого облікового запису. В деяких випадках ця функція доступна лише для настільних ПК, тоді як для деяких користувачів вона також доступна в мобільному додатку.

Якщо ви отримаєте сповіщення від динозавра, не ігноруйте його, оскільки пізніше ви його не отримаєте. Цей маленький динозавр проведе вас через налаштування конфіденційності у вашому обліковому записі, щоб забезпечити безпеку ваших публікацій та особистих даних.

Як користуватися функцією перевірки конфіденційності FB

Якщо ви отримуєте доступ до функції перевірки конфіденційності на веб-сайті робочого столу, натисніть на значок блокування поруч із кнопкою профілю, щоб відкрити спадне меню. Ви зможете побачити милого маленького динозавра, який чекає, щоб вас відвезти в тур, тому просто натисніть на нього. Вас переводять у три секції по одному.

У першому розділі ви можете побачити, хто може переглядати майбутні публікації. Це проста і корисна функція, де ви також можете редагувати видимість кожної своєї публікації. Ви можете публікувати публікації, ділитися публікацією лише з друзями, залишати її приватною або створити власну аудиторію.

У наступному розділі ви бачите, які програми мають доступ до вашого акаунта Facebook. Сюди входить кожен інтерактивний сторонній сервіс, як Twitter, Spotify, або ігри, такі як Candy Crush або Angry Birds.

Якщо ви зазвичай граєте в ігри або входите в інші додатки за допомогою свого облікового запису Facebook, ви побачите весь список програм, які мають доступ до вашого облікового запису. Ви можете скасувати доступ до будь-якої програми, а також видалити повідомлення, пов’язані з нею. 

У третьому розділі можна переглянути свої біографічні дані, такі як адреси електронної пошти, день народження, місцезнаходження та рідне місто та день народження та хто може переглядати інформацію.

У цьому розділі доцільно зберігати більшу частину інформації як приватну, так і встановлену для “друзів”, оскільки ці дані можуть бути використані для того, щоб дізнатися вашу особу. Чим менше ви скажете світові про себе, тим безпечніше будете від крадіжок особи.

Також в кінці випадаючого меню є опція “Див. Додаткові налаштування”, за допомогою якої можна редагувати всі інші налаштування конфіденційності, такі як дані про вхід, повідомлення та зображення та публікації, на яких позначено тегами. Є кілька таких налаштувань і є всеосяжними, тому вам слід виділити трохи вільного часу для їх перегляду.

Альтернативи перевірки конфіденційності

Оскільки ця функція доступна не для кожного облікового запису, існують альтернативні способи доступу до налаштувань конфіденційності. Перейшовши вручну в меню та вибравши “Налаштування конфіденційності”, ви можете редагувати ті самі налаштування, які вам дозволяє опція перевірки конфіденційності.

Єдина відмінність полягає в тому, що перевірка конфіденційності дозволяє швидше здійснити перевірку конфіденційності, тоді як ручні налаштування потребують певного часу. Ви також можете перейти до “Додаткові налаштування”, щоб переглянути багато інших параметрів конфіденційності.

Зважаючи на зростання кількості крадіжок даних та порушення конфіденційності, дуже важливо регулярно проводити перевірку конфіденційності та безпеки ваших облікових записів соціальних мереж. Навіть якщо у вас немає опції перевірки конфіденційності, рекомендується вручну виконати перевірку, щоб переконатися, що нічого не виходить із бази.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me